(سخنانی از هزار سخن)
جلد دوم:
زمانی که جلد اول واژه ها را بپایان بردم احساس میکردم برای ثبوت گفته های خود در "واژه ها" نیاز بیشتری به جنبه های علمی وروانشناسی بحث بوده است تا "نقش واژه ها "را بیان کرده واهمیت آنرا دردرشکل گیری احساس آدمیدر محیط خانه وخانواده واجتماع( با تکیه بیشتری به علم وهمچنین سخان بزرگان وروانشناسان وشاعران و دیگر اندیشمندان جهان) نمایان کنم.ازاین رو با استفاده از کتب روانشناس در زمینه موفقیت در زندگی با دست پرتری به پیگیری بحث خواهم پرداخت تا اثباتی باشد بر آنچه که در واژه ها وبخش های قبل نوشته بودم خالی از مطالعه وتنها نظر فردی وشخصی نبوده است!وبر تکیه بر آموخته های زندگی از همین کتب ها ست!
در این بخش سه راز مهم موفقیت را از کتب روانشناسی(بعلت طولانی بودنم مطالب بتدریج اماعینا در اینجا منتقل خواهم کرد:غلبه بر استرس ، (پیش نیاز موفقیت )بسیاری از افرادی که غرق جریان پیشرفت در دنیای مدرن هستند، خیلی سریع در موقعیتی قرار میگیرند که مجبورند ساعات بیشتری از روز خود را به کار اختصاص دهند یا اینکه مسئولیت بسیاری بر دوششان گذارده میشود و از اینرو به دلیل فشار بالای کاری قادر نیستند بین کار، اوقات فراغت و خانواده تمایز قائل شوند. چندی پیش در تحقیقی که توسط وزارت صنایع و بازرگانی آلمان، تحت عنوان « توازن بین کار و زندگی » انجام شد،شرایط کاری غالباً دشوار افرادی که در دنیای مدرن به دنبال پیشرفت کاری هستند، مورد بررسی قرار گرفت.
این افراد که همواره تعدادشان رو به افزایش است بیش از60 ساعت در هفته کار میکنند که البته یکهشتم این افراد را زنان تشکیل میدهند. این میزان از سال 2000 کمابیش دوبرابر شده است. در این افراد دیگر استرس یک وضعیت کاملاً طبیعی و عادی به نظر میرسد و افرادی که تحت چنین فشار (استرس) دائمیای بهسر میبرند، گویا اصلاً استرس ندارند.
در این حالت این خطر بزرگ وجود دارد که در این افراد احساس خلأ درونی بهوجود بیاید.
اما موفقیت نمیتواند بهطور پایدار بر پایه استرس بنا شودو پیامدهای آن در درازمدت بسیار ناگوار است،
زیرا در این بین روحیه،توان کاری و نیز شرایط دچار آسیب میشوند. در نهایت این جریان میتواندحتی منجر به خستگی روحی و جسمی شود که در اصطلاح به آن Burn-out میگویند. با دقتی بیشتر مشخص میشود که
تعریف بالینی استرس همان شرایطی است که در آن فشاری فوقالعاده مانع میشود که توانایی فرد با شرایط روزمره حاکم همخوانی نداشته باشد.
آنچه مسلم است این است که بین فشارهای معمول و فشار ناشی از استرس تفاوت وجود دارد.
فشار ناشی از استرس میتواند در بسیاری موارد بهگونهای مثبت عمل کند؛ بدین ترتیب که باعث تحریک فرد برای تغییر شرایط حاکم میشود. از این رو چنانچه فرد این مرحله را با موفقیت به اتمام برساند، میتواند از این طریق احساس درونی «خود ارزشمندی» را ارتقا و تحکیم بخشد.
اما حقیقتاً چگونه میتوان تفاوت بین این دو را تمیز داد؟ با کمک الگوهای رفتاری متفاوتی که وجود دارد میتوان به این نکته پی برد که چه کسانی قبلاً دچار استرس بودهاند و یا اینکه در مسیر استرس قرار دارند. افرادی که بتوانند حداقل سه مورد از شرایط، ویژگیها و احساسات را در خود پیدا کنند، به احتمال قوی قبلاً استرس را تجربه کردهاند و یا اینکه در مسیر استرس قرار دارند:
افرادی که با توجه به موارد فوق به وجود استرس در درون خود پی بردهاند،میتوانند با رعایت 5 موردی که در ذیل میآید ازاین وضعیت در زندگی روزمره خوداجتناب کنند.
" استرس "یک علامت خطر است و"استرس" یک علامت است که نشان میدهد در وضعیت فعلی بدن چیزی در حال تغییر است.استرس همان چراغ قرمزی است که در کنار داشبورداتومبیل وجود دارد.این چراغ هشداری برای رو به پایین بودن باطری و خطراز بین رفتن تعادل ماشین است. هر زمان که خودتان را ناامیدانه در استرس میبینید، فراموش نکنید که بدن شما در حال اعلام پیامی به شماست.
چنانچه در صورت ادامه این وضع، شما هیچگونه اقدامی در این شرایط انجام ندهید، بدن بهطور غیرعادی واکنش نشان میدهد. ممکن است حتی از کارافتادن فعالیت بخشی از بدن رابه همراه داشته باشد؛
در این صورت خطر افتادن در مخمصه شما را تهدید میکند و این همان Burn- out یا خستگی روحی و جسمی است.
و...به ندای درونتان گوش فرا دهید دنباله دارد....
نویسنده: همانگونه که در روانشناسی به شکل احساسات درونی وبیرونی انسان
پرداخته شدنقش واژه های درونی(انچه در درون با خود تکرار میکنید) وواژه های بیرونی(آنچه دیگران مداوم به شما میگویند ویا آموزش میدهند) نیزدر استرس آدمی واحساس شخص نسبت بخودونحوه زندگی او در خانواده وجامعهوهمچنین برخورد های او با مردم زندگی واجتماع اثر بسزائی دارد.
واژه ای زندگی ما بهترین پیشروی ما در زندگی هستند پس درگ گفتن آنچه بخود ودیگری میگوئیم همیشه باید کمال توجه را داشته باشیم
دنباله این بخش را در پست بعدی ادامه خواهم داد.
واژه ها به قلم: فــرزانه شــیدا
دیوان ا شعار من:
ترانه های ف.شیدا
http://fsheida4taraneh.blogsky.com
http://fsheida4taraneh.blogfa.com
کتابهای فرزانه شیدا
http://fsheidsinternetbooks.blogsky.com
http://fsheidsinternetbooksone1.blogsky.com
اشعار وکتابهای فرزانه شیدا در سایت جاودانه ها به مدیریت
آقای استاد امیر همدانی
http://javedane-ha.blogspot.com